Gæstebesøg

Information til gæstesejlere

Velkommen til Svanemøllehavnen

Hvorfor vælge Svanemøllehavnen? Fordi den med sin beliggenhed og fine faciliteter er velegnet som basishavn for en københavnertur og udflugter til skov og strand.

Gæstesejlere.

Svanemøllehavnen er Københavns Havns nordligste lystbådehavn. Havnen er hjemhavn for Kjøbenhavns Amatør Sejlklub (KAS), Sejlklubben Sundet (SS) og Øresunds Sejlklub Frem (ØSF).

Der er ca. 1100 pladser i havnen, men ingen egentlige gæstepladser. Da fastliggerne er flinke til at vende pladsskiltene til grønt når de sejler, vil man altid kunne finde en ledig plads.

På broerne er der gratis vand. Endvidere er der strøm, som koster 2,50 kr. pr. Kwh. Strømmen betales ved hjælp af chipkort som erhverves i Cashloaderen ved havnekontoret.

Havnen er medlem af Frihavnsordningen. Havnen har igennem de seneste år gennemgået store forbedringer til fordel for både fastliggere og gæstesejlere.

Indkøb og proviantering.

Der er kun 600 m til indkøbsgade med alle typer forretninger, f.eks. bank, apotek, bager og supermarkeder. Der er ca. 1 km. til en velassorteret bådudstyrsforretning. I de to af sejlklubbers klubhuse er der restauranter med rimelige priser.

Transport og seværdigheder.

Det tager 8 min. at gå til offentlige transportmidler som HT-bus og S-tog. Med en rejsetid på bare 10 min. er man i Københavns centrum og ved alle de kulturoplevelser man kan ønske sig – f.eks. Tivoli, Strøget og Nyhavn.

På den samme tid er du i skoven og på Dyrehavsbakken i Klampenborg, hvor også den populære badestrand Bellevue ligger. 25 min. med toget og du er på Louisiana – Museum for Moderne Kunst. Og så tager det kun 20 min. at gå til Eksperimentarium – et meget populært udflugtsmål blandt børn og voksne.

Grønne områder.

Ved det nye areal på Svaneknoppen ved havnens Nordmole, er der på et grønt område opstillet borde/bænke. Her er der mulighed for at grille og solbade. Ved Østmolen er der opstillet borde/bænke og en grill på et lille hyggeligt areal bag toilet-/badbygningen.

Toiletter, bade

Der er toiletter og bade ved Østmolen (ved beholder) og ved Havnekontoret på midtermolen. samt ved Sejlklubben Sundet`s klubhus. Yderst på Nordmolen i Sejlklubben Sundets servicebygning på Svaneknoppen, er der også toilet og bad for havnens gæster.

Betalingskort.

Der er indført et system med betalingskort. Kortet benyttes til adgang (gratis) til toiletbygningerne og vaskeriet. Kortet benyttes endvidere til betaling for bad, vaskeri og strøm. Kortet erhverves i den ”Cash-loader” som er indbygget i muren ved havnekontoret. De første 50 Kr. er depositum, yderligere beløb er til forbrug. Ved tilbagelevering af kortet i ”Cash-loaderen” udbetales ikke-forbrugt beløb og depositum. Kortet kan også beholdes og benyttes ved senere besøg.

Tak

Svanemøllehavnen vil gerne være med til at bevare et sundt og rent miljø. Vi opfordrer til at følge de gældende regler for affald og tømning samt til at holde inde- og udeområderne pæne. Havnens personale kan så i stedet bruge tiden til service og til at forbedre området. Vi modtager gerne dine idéer til forbedringer, så havnen kan blive et sted, du ønsker at vende tilbage til.

Havnekontor.

Umiddelbart efter ankomst henvender man sig på Havnekontoret, der er beliggende ved Midtermolen for registrering og betaling af gæsteleje. Også både som er tilmeldt Frihavnsordningen, skal registreres.

Kontoret er åbent mandag – fredag kl. 07.30 -13.30, mandag yderligere kl. 16.00 – 18.00 (ikke december – januar – februar)

Sommerferieperioden fremgår øvrige åbningstider af opslag på havnekontor.

Som noget særligt tilbyder vi ALLE bådejere – også uden klubtilhørsforhold – billige pladser i vandet i vintersæsonen (16.11.-31.03.). Se prisliste.

Svanemøllehavnen er godkendt som A havn.