Lukning af Kalkbrænderihavnsløbet vinteren 2024/25:

Vejdirektoratet har meldt ud at de og entreprenøren er nødsaget til at gøre brug af muligheden for at lukke løbet i en periode på op til 5 måneder. Startende fra 01 november 2024 – 31 marts 2025. Vi har været i dialog omkring dette, da vores optage sæson stadig er i gang efter lukningen. Som en konsekvens af dette betyder det at både der skal op på ved KAS og ØSF, skal være inde i den gamle havn inden lukningen 01 nov. 2024 for at komme på land.

Det samme gælder for SS både der ligger i den gamle havn. De skal være ude i den nye havn, Svanemøllehavnen Nord inden 01 nov. Uagtet hvor de har plads, således de kan sejle til deres optage kaj, på nordsiden af Svaneknoppen.

Det har været drøftet at dette var den mindst interfererende periode, således man ikke mister ”sejltid” til foråret 2025.

Hvis man ønsker at have båden liggende i vandet i vintersæsonen og fortsat aktivt sejlende skal man kontakte Havnekontoret inden 01 oktober 2024 for havneplads i SMH-Nord .

Såfremt man ikke er aktivt sejlende hen over vinteren, vil båden ligge mere i læ i den gamle havn.

Begge havne er klassificeret som værende en A-havn i forsikrings termer.

Kulpladsen Parkering:

Klubberne blev opsagt fra pladsen for et år siden med endelig udflytning 01 juni 2024. Pladsen er tømt for stativer, skurer mm. og overdraget til By & Havn. Det er ikke længere klubbernes eller Svanemøllehavnens ansvar længere. Parkering på pladsen er på eget ansvar.

Man kan fortsat få en P-tilladelse ved ØSF eller en nøglebrik ved KAS indenfor deres kontors åbningstider. Herved vil man kunne holde på deres respektive landpladser. Dette gælder også for klubmedlemmer der skulle være medlem af SS som ligger på Øst-molen.

Kulspul (Kun både der skal op i Svanemøllehavnen Nord):

Både der skal op på Svanemøllehavnen Nord landplads (Tidligere Kulplads både), vil have mulighed for at booke tid til at spule sin båd inden selve optagningen, da det ikke er muligt under selve optagningen.

14 oktober – Storebåde v. Jakob Jensen

18 & 21 oktober – Små både på KAS og ØSF’ bedding.

Der bestilles tid ved Havnekontoret.

Rød/grøn skilt på havnepladsen:

For fastliggere, dvs. folk med fast- el. låneplads i havnen vendes det røde/grønne skilt til rødt når pladsen benyttes til dagligt.

Når man sejler på længere turer (mere end 3 dage) vendes skiltet til grønt, således gæstesejlere kan benytte pladsen og havnen kan tjene penge på evt. gæstesejlere og derved holde udgifterne nede i havnen.

Havnekontoret kan så kontaktes 2-3 hverdage før ankomst til hjemhavn, og vi vil vende skiltet til rødt og adviserer evt. gæstesejler at pladsejeren vender retur og pladsen skal forlades.

Havnekort (Repetition fra maj info):

Det er kun muligt at købe et havnekort på Havnekontorene og få dem programmeret. For gæste sejlere følger det kortets adgang, billettens længde. Kortet vil derefter være ugyldigt. Denne ændring skyldes at udefra kommende benyttede havnens faciliteter og der blev begået hærværk.

Håber I alle får en god sommer på vandet.

Havnefogeden